Hrvatska

Zima se ne predaje: Grmljavina, grad pa i snijeg iznenadili mnoge građane

  • 05.04.2019. 17:04

Vrijeme u cijeloj Hrvatskoj ovoga petka sve je samo ne proljećno.

Karlovac je zalila jaka kiša, praćena grmljavinom i munjama, dok je u nekim dijelovima grada, poput Banije i Novog Centra, padao i grad. Slično je bilo i u Zagrebu.

Ciklon je jutros prešao preko Dalmacije. Mjestimično je bilo jakih pljuskova, ponegdje i grmljavine, a dijelovima srednje Dalmacije palo je u samo dva sata preko 50 litara kiše po kvadratnom metru pa je bilo i bujica, piše Dalmacija danas.

Jutros u sedam sati počeo je pad temperature u višim planinama pa je nakon duže vremena na Dinari i Kamešnici pao snijeg. Na automatskoj mjernoj stanici Velika Duvjakuša na Dinari temperatura vazduha je pala na -1°C, a snijeg pada posljednjih nekoliko sati.

Prema riječima meteorologa, kiša će danas padati u većem dijelu zemlje.

"Već u subotu stabilnije, mirnije, sunčanije i toplije, uz mogućnost za mjestimičnu slabu kišu uglavnom u Podunavlju i Dalmaciji, a od nedjelje ponovo širom Hrvatske promjenljivije, uz povremenu mjestimičnu kišu većinom u malim količinama", rekao je meteorolog Zoran Vakula za HRT.

Obilne kiše, ponegdje i jačeg nevremena sa grmljavinom biće sutra i na južnom Jadranu. Veći deo dana vjetar će jako duvati, a moguća je i bura.

(24sata.hr, HRT)

Тагови: