Kakav rasplet događaja

Žena iz pošte ne samo da nije pozitivna na virus korona, već je činila dobro djelo

  • 09.04.2020. 10:24

Zagrebačka policijska uprava saopštila je u srijedu da žena koja je ušla u poslovnicu Hrvatske pošte u novozagrebačkon naselju Zapruđe, ne boluje od koronavirusa i svojim ponašanjem nije dovela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru.

Policijska uprava zagrebačka saopštila je da su policajci izašli na mjesto događaja nakon zaprimljene informacije kako je nepoznata žena bila u prostoru pošte u Zapruđu, i tada je, navodno, sama izjavila da boluje od koronavirusa, zbog čega dezinfikuju tu poštansku kancelariju.

Policija je provjerama na terenu te kroz razgovor sa radnicima pošte i drugim obavljenim razgovorima utvrdila kako je u prostorije pošte u Zapruđu jutros oko 9 sati zaista došla ženska osoba kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe koje je bilo potrebno poslati u njegovo preduzeće. Takođe, utvrđeno je i da ona ne boluje od koronavirusa, a papiri jesu od osobe koja je zaražena tim virusom, no koja se - strogo poštujući odluke Štaba civilne zaštite RH, nalazi u svom stanu i ne izlazi van tog prostora da ne bi zarazila svoje sugrađane. Žena koja je donijela doznake, je komšija koja vodi brigu o zaraženoj osobi i njegovoj obitelji, a koji se svi nalaze u samoizolaciji poštujući sve preporuke Štaba", navode iz policije.

Te papire preuzela je prije tri dana, a prilikom predavanja tih doznaka radnici u pošti, s ciljem dodatnog samozaštitnog ponašanja, imala je ljudsku potrebu napomenuti da se radi o doznakama osobe zaražene Covidom-19, a što je krivo shvaćeno od radnika HP-a u smislu da je ona zaražena, pojašnjava policija.

„U ovom se slučaju radilo o krivom shvaćanju dodatnog upozorenja koje je žena imala potrebu reći, iako je prethodno postupala u skladu sa svim preporukama kojima se smanjuje rizik od prenošenja zarazne bolesti te svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru”, stoji u saopštenju PU zagrebačke.

Тагови: