Konobar organizator

Zbog napada na vaetrpoliste priveden sin fudbalskog trenera

  • 10.02.2019. 16:36

Među osobama koje je hrvatska policija privela zbog napada na vaterpoliste “Crvene zvezde” u Splitu je i sin poznatog fudbalskog trenera, piše “Slobodna Dalmacija”.

List ne navodi njegovo ime, niti ime njegovog oca, već samo kaže da on radi kao konobar u kafiću na splitskoj Rivi.

Povod za njegovo privođenje bila sumnja da je pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli u kafić. Njemu je oduzet mobilni telefon i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.

Splitska policija privela je jutros tri osobe koje se dovode u vezu sa napadom, dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od privedenih pronađen je i dres koji je oteo od “Zvezdinog” vaterpoliste.

“Slobodna Dalmacija” piše da bi napadači mogli da izbjegnu krivični progon, ukoliko su u napadu koristili samo ruke i noge, dok je prijava za krivično djelo pokušaj nanošenja teške tjelesne povrede moguća ukoliko su napad izvršili nekim oružjem ili oruđem.

Ukoliko se bude išlo na krivično djelo protiv bilo koga od njih, prijeti im opasnost kvalifikacije za zločin iz mržnje, što se uzima kao otežavajuća okolnost prilikom određivanja kazne, navodi “Slobodna Dalmacija”.

Četvorica vaterpolista “Crvene zvezde” napadnuta su juče u Splitu palicama i noževima, uoči utakmice sa “Mornarom” u Regionalnoj ligi.

Oni su bili u trenerkama sa klupskim obilježjima, a napadnuti su dok su sjedili u kafiću na Rivi.

Golman vaterpolo kluba “Crvena zvezda” Aleksandro Kralj, koji je morao da skoči u more da bi se spasio od napadača, zadobio je prelom nosa, dok je Dušan Vasić zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu.

(Slobodna dalmacija)

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!