Nakon fudbalske utakmice

Zbog napada na policiju uhapšeno deset "Varvara"

  • 05.04.2019. 21:09

Službenici Uprave policije Crne Gore do sada su uhapsli 10 navijača iz grupe "Varvari" zbog napada na policijske službenike u srijedu, 3. aprila, nakon fudbalske utakmice "Sutjeske" i "Budućnosti" u Nikšiću, kada je povrede zadobilo šest policijaca.

"Danas su slobode lišeni navijači čiji su inicijali A.I. /40/, N.M. /24/, S.V. /19/ i M.B. /26/, zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", saopšteno je večeras iz crnogorske Uprave policije. 

Policija navodi da su uhapšeni i S.D. /43/, B.V. /30/, L.B. /28/ i M.S. /33/, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. 

Crnogorska Uprava policije podsjeća da su juče uhapšeni R.R. /40/ i M.V. /33/, zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. 

"A.I, N.M, S.V. i M.B. su privedeni tužiocu koji je, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju za A.I. u policijskim prostorijama do 72 časa u kojem roku će biti priveden nadležnom sudiji za istragu, dok su N.M, S.V. i M.B. pušteni da se brane sa slobode", saopštila je crnogorska Uprava policije. 

Policija podsjeća da su sva lica lišena slobode iz Podgorice, a kvalifikaciju krivičnih djela i prekršaja izvršio je državni tužilac u Nikšiću. 

"Policijske aktivnosti na identifikovanju i procesuiranju ostalih lica koja su napala policijske službenike i narušavala javni red i mir se nastavljaju", navodi crnogorska policija u saopštenju.

Тагови: