Zbog epidemiološke situacije otkazan sastanak Proces Brdo-Brioni

  • 27.06.2020. 14:37

Sastanak Brdo-Brioni Proces, koji je zakazan za 29. jun, odgođen je zbog epidemiološke situacije, a o tome je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića obavijestio slovenački kolega Borut Pahor.

Vučić je rekao da je razgovarao telefonom sa Pahorom, koji ga je obavjestio o odgađanju sastanka na Brdu kod Kranja, te je dodao da potpuno razumije takvu odluku.

On je izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se lideri zapadnog Balkana i predsjednici Slovenije i Hrvatske sastanu u okviru Procesa, koji Srbija veoma cijeni i u njemu aktivno učestvuje, budući da se pokazao značajnim pokretačem saradnje u regionu.

Vučić je zahvalio Pahoru za podršku Slovenije evropskom putu Srbije, kao i evropskoj budućnosti zapadnog Balkana, čime značajno doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Dva državnika su izrazila nadu da će se svijet, uz međusobnu solidarnost, uskoro izboriti sa pandemijom virusa korona i vratiti na put društvenog i ekonomskog napretka, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.