Hideout

Završio festival na Zrću, policija objavila koliko droge je pronađeno

  • 11.07.2019. 15:30

Policija je tokom Hideout festivala električne muzike koji se od 28. lipnja do 7. srpnja održavao na plaži Zrće i u Novalji zbog prodaje droge uhitila osam osoba, među njima najviše stranaca, koji su posjetiteljima nudili razne opijate od ekstrazija i ketamina do marihuane i kokaina.

Zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama policija je krivično prijavila četiri britanska državljana, dva hrvatska, jednog australskog te jednu srpsku državljanku. Od njih je ukupno zaplijenila 2881 tabletu ekstrazija 866 grama ketamina, 541 gram marihuane, 156 grama amfetamina, 84 grama MDMA i 72 grama kokaina.

Sukobili se čuvari i posjetioci 

Na meti policajaca našlo se i 60-ak posjetioca, takođe većinom britanskih državljanstva, koji su prekršajno prijavljeni zbog posjedovanja droge. Uz 51 Britanca među prijavljenima su po dva mađarska, irska i njemačka državljanina te po jedan švicarski, velški, australski i hrvatski.

Njima su policajci oduzeli 67 tableta ekstazija 60 grama ketamina, 5,4 grama MDMA, četiri grama amfetamina, 4,3 grama kokaina i osam grama marihuane.

Među drugim oblicima kriminala policija je zabilježila jedno razbojništvo na štetu dvojice Britanaca zbog čega je prijavila šest državljana Velike Britanije i jednu tešku tjelesnu povredu za koju tereti dva državljana Velike Britanije.

Odgovornost redara u sukobu s posjetiocima utvrdiće inspektorat.

Policija je provela i kriminalističko istraživanje temeljem snimke tuče redara i posjetioca koja je objavljena na društvenim mrežama te su zbog narušavanja javnog reda i mira prekršajno prijavljena dva hrvatska državljanina.

No zbog utvrđivanja zakonitosti upotrebe sredstava prisile radnika redarske službe postupak će provest nadležni inspektorat Ravnateljstva civilne zaštite, objavila je policija.

O tom incidentu su pisali britanski tabloidi prenoseći snimke britanskog posjetioca koji je na Twitteru objavio sukob redara i posjetioca snimljen mobitelom. Prema snimci se čini da su posjetioci bacali predmete prema izbacivačima koji su potom odgovorili palicama.

Tokom deset dana tog festivala elektronske muzike policija je zabilježila i 163 saobraćajna prekršaja, među njima najviše nekorištenja zaštitne kacige. U tom vremenu dogodilo se 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom i šest nesreća s osam lakše i tri teško povrijeđene osobe.

Policija je najavila da nastavlja provoditi pojačanih aktivnosti s ciljem održavanja javnog reda i mira, odnosno očuvanja stanja sigurnosti u Novalji i na otoku Pagu.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.