Zatvorena osnovna škola u Koprivnici, zaraza i na svadbi

  • 05.09.2020. 15:20

Osnovna škola u Koprivnici zatvorena je na 15 dana zbog pojave virusa korona, dok se na jednoj svadbi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zarazilo 33 ljudi.

Iz škole "Antun Nemčić Gostovinski" u Koprivnici zaraženo je pet radnika, a više ih je u samoizolaciji, među kojima je i jedna učiteljica čiji rezultati se čekaju.

Iz Štaba civilne zaštite rečeno je novinarima da će se prve dvije sedmice u ovoj gradskoj osnovnoj školi nastava održavati onlajn.

Kada je riječ o zaraženima na svadbi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, glavni epidemiolog Vesna Grgić je rekla da od ranije imaju tri slučaja sa te "neodgovorne" svadbe, dok su u samoizolaciji 233 osobe koje su povezane sa tim slavljem.

"Јoš čekamo neke rezultate tako da bi zaraženih moglo još biti. Govorim samo o osobama koje su s područja Bjelovarsko-bilogorske županije", rekla je Grgićeva.

Župan Damir Bajs rekao je da će od ponedjeljka, 7. septembra, važiti nove mjere koje podrazumijevaju da na svadbi ne smije biti više od 50 zvanica.

"Na ostalim svečanostima i proslavama ne smije biti više od 20 osoba, na sahranama može biti najviše 50 osoba", rekao je Bajs.

Direktor Opšte bolnice u Bjelovaru Ali Aluh rekao je da je virus ušao i u bolnicu, gdje su jedan pacijent i jedna medicinska sestra pozitivni na kovid 19, prenose hrvatski mediji.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa oboljelo više od 300 ljudi od virusa korona.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.