Zaražen šef slovenačke tajne službe, upitno glasanje o vladi

  • 16.01.2021. 22:13

Inicijativa slovenačkog parlamenta da iduće nedjelje glasa o nepovjerenju vladi dovedena je u pitanje pošto se direktor državne obavještajne službe SOVA zarazio kovidom-19, a bio je u kontaktu sa poslanicima, prenose slovenački mediji.

 

Janez Stušek, direktor SOVA u petak je u zgradi parlamenta odgovarao na pitanja poslanika odbora za kontrolu bezbjednosnih i tajnih službi.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, a u subotu je testiranjem potvrđeno da je Stušek zaražen korona virusom, prenosi Hina.

Pomenuti odbor ima devet članova, a sa stručnim saradnicima i sekretarom odbora na takvim sastancima nađe se i 20-ak ljudi.

Učesnici sastanka sada čekaju testiranje, a to bi sve moglo da utiče na izglasavanje ili neizglasavanje nepovjerenja vladi Janeza Janše.

Televizijska stanica POP-TV navodi da bi sjednica na kojoj bi se glasalo o povjerenju trebalo se da se održi u srijedu.

Grupa od 42 poslanika iz pet opozicionih stranaka ljevice i centra u petak je podnijela prijedlog da se vladi izglasa nepovjerenje i da se mandat za sastavljanje nove vlade povjeri iskusnom političaru Karlu Erjavcu.

Na tajnom glasanju bi za taj prijedlog trebalo da glasa najmanje 46 poslanika od 90 da bi vlad bilo izglasano nepovjerenje.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.