Ana Brnabić

Zapadni Balkan stabilan i siguran za investicije

  • 08.05.2019. 12:08

Premijer Srbije Ana Brnabić smatra da je zapadni Balkan stabilan, siguran za investicije i otvoren prema investitorima, te da ima ogromne potencijale koje ne koristi, ali da zemlje ovog regiona imaju veliki problem sa percepcijom stranih investitora.

"Ovi sastanci su prilika da se razgovara sa partnerima kao što je Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ ili Svetska banka, a najbolji način da tu percepciju promenimo je da vidimo kako možemo da iskoristimo sve naše potencijale", rekla je Brnabićeva novinarima u Sarajevu, gdje se održava susret lidera zemalja zapadnog Balkana u okviru godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a. 

Brnabićeva je istakla da zemlje zapadnog Balkana moraju više da rade na boljoj povezanost regiona, ali i na političkoj i ekonomskoj stabilnosti. 

"Nama politika stoji na putu i to je nešto što političari moraju da otklone, a dobar put je ovo što smo uradili u Trstu, u okviru Berlinskog procesa - Komorski investicioni forum, koji obuhvata privredne komore regiona, odnosno šest ekonomija zapadnog Balkana", naglasila je premijer Srbije. 

Prema njenim riječima, političari su ti koji bi trebalo da slijede privredu, odnosno da je puste da ona "vodi".

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.