Ana Brnabić

Zapadni Balkan stabilan i siguran za investicije

12:08, 08.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Premijer Srbije Ana Brnabić smatra da je zapadni Balkan stabilan, siguran za investicije i otvoren prema investitorima, te da ima ogromne potencijale koje ne koristi, ali da zemlje ovog regiona imaju veliki problem sa percepcijom stranih investitora.

"Ovi sastanci su prilika da se razgovara sa partnerima kao što je Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ ili Svetska banka, a najbolji način da tu percepciju promenimo je da vidimo kako možemo da iskoristimo sve naše potencijale", rekla je Brnabićeva novinarima u Sarajevu, gdje se održava susret lidera zemalja zapadnog Balkana u okviru godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a. 

Thumbnail

Brnabićeva je istakla da zemlje zapadnog Balkana moraju više da rade na boljoj povezanost regiona, ali i na političkoj i ekonomskoj stabilnosti. 

"Nama politika stoji na putu i to je nešto što političari moraju da otklone, a dobar put je ovo što smo uradili u Trstu, u okviru Berlinskog procesa - Komorski investicioni forum, koji obuhvata privredne komore regiona, odnosno šest ekonomija zapadnog Balkana", naglasila je premijer Srbije. 

Thumbnail

Prema njenim riječima, političari su ti koji bi trebalo da slijede privredu, odnosno da je puste da ona "vodi".