Apelacioni sud Crne Gore

Žalbe Medojevića i Kneževića odbijene kao neosnovane

  • 02.12.2018. 13:46

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu o stavljanju u zatvor lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, te žalbu advokata lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića, saopšteno je iz tog suda.

Sud je u oba slučaja potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici. 

Iz Višeg suda saopšteno je ranije da funkcioneri DF-a nisu okrivljeni, već svjedoci, a s obzirom na to da je riječ o nepostupanju po građanskoj obavezi svjedoka da svjedoči posljedica je stavljanje u zatvor i ne zahtijeva skidanje imuniteta. 

Ta mjera, kako navode, traje dok svjedok ne pristane da svjedoči, a najduže dva mjeseca. 

Medojević je uhapšen 29. novembra uveče po nalogu Višeg suda jer je odbio da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva, koji je formiran povodom tvrdnji o primanju i davanju mita. 

Nalog za hapšenje izdat je i za Kneževića, koji je, takođe, odbio da svjedoči o ranije iznesenim tvrdnjama u ovom predmetu. 

Knežević se nalazi u Skupštini Crne Gore, čiju zgradu neće da napusti. NJega je juče pokušao da posjeti predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, ali ga je u tome spriječilo obezbjeđenje. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић