Zagrebačka Arena ponovo bolnica za kovid pacijente

  • 26.10.2020. 22:42

Zagrebačka Arena za dva do tri dana biće spremna za prihvat kovid pacijenata sa blagom i srednje teškom kliničkom slikom i već je postavljeno više od 400 kreveta, izjavio je pomoćnik direktora za kvalitet zdravstvene zaštite Kliničkog centra u Zagrebu Ivan Radić.

On je naveo da je Arena kapaciteta za oko 800 pacijenata i da nisu predviđeni respiratori, ali da će u dvorani moći da budu zbrinuti i pacijenti kojima se naglo pogorša stanje.

"Sve bi moglo biti spremno za dva do tri dana, a aktiviraće se u trenutku kad bolnice više ne budu mogle primati pacijente sa srednje teškim simptomima", rekao je Radić za HRT.

Prema prvim planovima, u Areni će biti dvadesetak ljekara i sedamdesetak medicinskih sestara.

Načelnik sektora Državne interventne jedinice Civilne zaštite Mladen Vinković rekao je da je kapacitet Arene 420 kreveta i da će ih, u slučaju potrebe dovesti još, te podsjetio da je proljetos bilo spremno oko 350 kreveta za kovid pacijente.

On je dodao da su u pripremi i dvorane u drugim gradovima u Hrvatskoj - Osijeku, Splitu i Rijeci.

LJekar iz Kliničkog centra "Sestre milosrdnice" Davor Vagić napomenuo je da nedostaje zdravstvenih radnika, jer ih je veliki broj u samoizolaciji ili su bolesni.

On je rekao da će Krizni štab odlučiti kada će Arena biti otvorena za pacijente, te izrazio nadu da to možda i neće biti potrebno. 

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.