Borba hrvatske novinarke

Zagreb: Prosula kantu punu izmeta na zgradu Vlade

  • 21.08.2018. 17:24

Novinarka i aktivistkinja Iva Anzulović bacila je kantu punu izmeta pred ulaz u zgradu Vlade Hrvatske u Zagrebu, javljaju hrvatski mediji.

Pritom je nosila majicu sa slikom pokojnog vukovarskog novinara Siniše Glavaševića i natpisom "Optužujem vas, gospodo".

Odmah joj je pristupio policajac, koji je od nje zatražio i dobio ličnu kartu, te je odveo u vladinu zgradu. Nedugo potom odvedena je u obližnju policijsku stanicu. 

Novinarka Anzulović sličan je "performans" već izvela 8. avgusta, kada je kantu psećeg izmeta izlila pred ulaz zgrade DORH-a, zbog čega je dobila prekršajnu prijavu. 

Na taj način, kako je najavila na Fejsbuku, izražava nezadovoljstvo zbog izostanka borbe protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj, a povod je presuda u arbitražnom sporu pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova (ICSID) u Vašingtonu, koji je Hrvatska izgubila od tužitelja Đure Gavrilovića. 

"Zaliću izmetom ponaosob svakoga ko je u objavama novinara bio argumentovano dokazan kao kriminalac. Od danas, niko kome je novinar dokazao kriminal neće se osjećati sigurnim na javnoj površini, kao ni institucije, jer nikada neće znati kada ću, gdje i na koji način gađati izmetom", napisala je Anzulović u objavi na Fejsbuku. 

Novinar regionalne televizije N1 na svom nalogu na Tviteru objavio je fotografiju sadržaja kante bačene na zgradu hrvatske vlade.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)