"Jedinstvena Makedonija"

Zaev i Ahmeti dogovorili falsifikovanje popisa 2020.

  • 29.03.2019. 21:48

Politička stranka "Jedinstvena Makedonija" smatra da su premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i njegov koalicioni partner, albanska stranka DUI Alija Ahmetija, već dogovorili falsifikovanje popisa koji će biti održan 2020. godine, prenosi portal A1on.

Cilj je, kažu u "Jedinstvenoj Makedoniji", da se lažno prikaže broj Albanaca u državi, kako bi se "zadovoljili" zahtjevi iz Ohridskog sporazuma, koji predviđa da makedonski Albanci dobiju prava koja žele samo ako učestvuju sa preko 20 odsto u ukupnom broju stanovnika, iako ih zapravo ima oko 14 odsto.

Kako se navodi u saopštenju, zamjenik premijera Bujar Osmani danas je najavio da će se popis obaviti tako što će se popisivati kao stanovnici Sjeverne Makedonije i oni Albanci koji ne žive ili koji dugo nisu bili u Makedoniji i to samo na osnovu izjave nekog člana porodice, iako je standardni evropski model da se registruju samo oni koji su bar jednom u 12 mjeseci boravili u toj državi.

To je model po kojem će, tvrdi Jedinstvena Makedonija, popis biti falsifikovan.

"Jedinstvena Makedonija neće prihvatiti još jedan falsifikovan popis, a to neće prihvatiti ni makedonski narod", navodi se u saopštenju, uz zaključak da će ta stranka, zajedno sa makedonskim narodom, svaki pokušaj falsifikovanja popisa smatrati izdajom države.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.