Crna Gora

Zabranjeno okupljanje na javnim površinama

  • 09.04.2020. 07:56

Na svim javnim površinama u Crnoj Gori od danas je zabranjeno prisustvo više od jedne osobe, osim kada je riječ o djetetu mlađem od 12 godina ili djetetu sa autizmom i drugim smetnjama u razvoju i osobe u invalidskim kolicima kojima je dozvoljen pratilac.

Novim mjerama, koje je kasno sinoć donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, precizirano je da djeca na javnoj površini mogu boraviti sa jednim roditeljem, starateljem ili drugim punoljetnim članom domaćinstva.

Iz Vlade Crne Gore naveli su da se zabrana ne odnosi na osobe koje obavljaju redovne radne zadatke u djelatnostima dozvoljenim naredbama.

Nacionalno koordinaciono tijelo pokrenulo je proceduru za provjeru u Poreskoj upravi utemeljenosti potvrda za kretanje u vrijeme ograničenja koje izdaju preduzeća i pozvalo nadležne organe da svaku utvrđenu zloupotrebu tretiraju u skladu sa zakonom propisanom krivičnom odgovornošću.

Zabranjeno je napuštanje objekata stanovanja od nedjelje u 11.00 časova do ponedjeljka u 5.00 ujutru.

Zabranjeno je prisustvo i zadržavanje osoba na plažama, te uređenim i neuređenim kupalištima i izletištima.

Kompanije i druga pravna lica, odnosno građevinski preduzetnici koji su odgovorni za građevinske radove, moraju da istaknu obavještenje o mjerama suzbijanja virusa korona.

Naloženo je da se svim zaposlenima koji obavljaju građevinske radove obezbijede korištenje lične zaštitne opreme, maski i rukavica.

Naloženo je i da se na većim gradilištima sa 40 ili više zaposlenih obavezno organizuje rad u više grupa od po 20 ili manje zaposlenih, te da se obezbijedi fizička distanca između radnika.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић