Sastanak u Francuskoj

Vulin: Za Srbiju neprihvatljiva Vojska Kosova

  • 12.06.2018. 19:25

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Parizu na sastanku sa ministrom vojske Francuske Florans Parli da je za Srbiju vojska Kosmeta neprihvatljiva i da bi nepoštovanje Rezolucije 1244 izazvalo nestabilnost u regionu.

"Još jednom sam podvukao da je za nas formiranje vojske /samoproglašenog/ Kosova apsolutno neprihvatljivo i da njeno formiranje, suprotno Rezoluciji 1244, može da izazove duboku destabilizaciju na celom Balkanu", rekao je Vulin. 

On je naglasio da Srbija, zahvaljujući svojoj poziciji vojne neutralnosti, može da sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom i da iznosi svoje stavove, gdje god se nađe, vodeći, prije svega, računa o interesima Srbije, ali i poštujući interese drugih naroda da žive u miru. 

Vulin je istakao da je sastanak sa Parli bila prilika za podsjećanje da su se Srbi i Francuzi i u Prvom i u Drugom svjetskom ratu borili za iste vrijednosti - za slobodu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

"Srpski narod iznad svega ceni slobodu. Tamo gde je srpski narod uvek je bila bolja strana sveta. Ovo je bila dobra prilika da se podsetimo starog savezništva koje treba da se nastavi", poručio je Vulin. 

Ministar vojske Francuske istakla je da Francuska poštuje politiku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i politiku vojne neutralnosti Srbije. 

Ministri su na sastanku razgovarali i o vojnoj saradnji i saradnji u oblasti vojnog obrazovanja Srbije i Francuske, o budućnosti i angažovanju srpskih vojnika u mirovnim misijama. 

Oni su se saglasili da Francusku i Srbiju vezuje tradicionalno prijateljstvo.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.