Ministar odbrane Srbije

Vulin: Kome je Jasenovac radni logor - njemu je i Stepinac svetac

  • 23.01.2019. 15:57

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je, komentarišući prisustvo hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar Kitarović na promociji knjige o Alojziju Stepincu, da Stepinac može biti svetac samo onome kome je i Jasenovac radni logor.

On je rekao da želi da vjeruje "da je divljenje vikaru ustaške vojske neznanje, a ne namera", prenose beogradski mediji. 

Vulin je pozvao Kitarovićevu da pogleda izložbu "Dijanina deca" - o Dijani Budisavljević i srpskoj djeci koju je ona spasavala iz ustaških logora i poručio da će možda tada drugačije misliti o Stepincu kada bude vidjela kako je nadbiskup pokrštavao, kako je naveo, preteklu srpsku djecu iz Jasenovca i Gradiške, i nije ih pitao ko ih je odveo u logore, ni gdje su im roditelji. 

Knjiga mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića "Nada koja ne postiđuje", objavljena povodom 120 godina od rođenja i 20 godina od beatifikacije kontroverznog hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca, predstavljena je u Zagrebu u prisustvu Kitarovićeve i vrha katoličke crkve u toj zemlji. 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poručio je tom prilikom da je "Stepinac kao najsvjetliji lik Crkve u Hrvata postojano na zemlji branio Boga i čovjeka" i predstavlja "kompas za hrvatski narod", dok je za nadbiskupa Puljića Stepinac "najljepša i najdraža hrvatska ruža, koja je svjedočila, pisala i govorila" i "duhovni knez Hrvata u 20. vijeku zbog koje je hrvatski narod mogao da uskrsne". 

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.