Ministar odbrane Srbije

Vulin: Đukanović pao zbog korupcije

  • 02.09.2020. 08:29

Milo Đukanović nije izgubio izbore u Crnoj Gori zato što ga je napala Srbija, već zato što je on napao Srbe, a nije ga srušila kletva Srpske pravoslavne crkve, već blagoslov takozvane crnogorske pravoslavne crkve Miraša Dedeića, rekao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je naglasio da Đukanović nije pao zbog srpskog nacionalizma, već "zbog korupcije i šverca koji je prikrivao crnogorskim nacionalizmom".

"Milo Đukanović ne zna dostojanstveno da gubi, kao što nije znao ni časno da vlada", naveo je Vulin, komentarišući intervju Đukanovića u kojem napada predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i optužuje Srbiju i crnogorsku opoziciju za velikosrpski nacionalizam.

Vulin je istakao da je Vučić jedini državnik na Balkanu koji odluke donosi samo u skladu sa voljom svog naroda i ne traži ni teritoriju, ni uticaj van svoje zemlje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Nije ni čudo da ga Đukanović mrzi i ne razume", kaže Vulin.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je sinoć da od decembra prošle godine, kada je donesen Zakon o slobodi vjeroispovijesti, postoji "jaka medijsko-politička agresija iz Beograda prema Crnoj Gori".

"Predsjednik Vučić i aktuelna državna politika Srbije pokazali su dvije vrlo problematične intencije. Prva je da žele da se miješaju u unutrašnji politički život drugih država, a drugi je da se miješaju na način da pokušavaju da revitalizuju politiku velikosrpskog nacionalizma u regionu. I jedno i drugo je veoma pogrešno i veoma pogubno", rekao je Đukanović za "Njuzmaks Adrija".