Demokratski front

Vučurović: Crna Gora je NATO kolonija

  • 05.06.2019. 15:50

Poslanik Demokratskog fronta u crnogorskoj Skupštini Jovan Vučurović ocijenio je da je Crna Gora, dvije godine nakon pristupanja NATO savezu, kolonija te alijanse.

On je naveo da je učlanjenje u NATO značilo odricanje od predaka, rušenje tradicionalne Crne Gore, atak na Srpsku pravoslavnu crkvu, jezik, identitet i diskriminaciju srpskog naroda. 

"Učlanjenje Crne Gore u NATO bilo je na silu i protiv volje građana, a predstavljalo je odricanje od vjekovnih saveznika i povezivanje sa onim koji nikada nisu bili prijatelji", ocijenio je Vučurović. 

Vučurović je u izjavi Srni, povodom dvogodišnjice članstva Crne Gore u toj alijansi, istakao da se dvije trećine građana protivilo učlanjenju, te da vlast nije smjela da raspiše referendum o ulasku u NATO koji je 1999. izvršio agresiju na Crnu Goru i Srbiju. 

"Podsjećamo da je ta agresija, ubijanje naših građana, rušenje države, izvršeno uz snažnu podršku Mila Đukanovića i njegove vlasti, što je nezabilježen slučaj izdaje", rekao je Vučurović. 

On kaže da nije iznenađen što se danas politika Crne Gore diktira iz Tirane, Prištine i Zagreba, te "što su teroristi iz OVK najbliži partneri" državnog vrha. 

Vučurović je naveo i podatak da velike države NATO-a uopšte nisu zainteresovane za ulaganja u Crnu Goru. "NATO je uzeo ono što ga je interesovalo, a to je Sinjajevina, gdje ovaj vojni savez planira poligone, baze i vojni aerodrom", rekao je on. 

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.