Vučić: Pokušaj napada na SPC

  • 17.01.2020. 11:44

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem ima pristojne odnose, ali i različite interese.

"Srba je u Crnoj Gori 28,73 odsto i to ću da ponavljam sve do 2021. godine kada sledi novi popis stanovništa i biće velika borba, jer neki pokušavaju da smanje broj Srba u toj zemlji", izjavio je Vučić.

On je ukazao da je riječ o ozbiljnim kampanjama i da se to, kako je rekao "radi snimanjem filmova o božićnoj pobuni u kojoj se svom narod govori da su Srbi ti koji su okupirali Crnu Goru".

Vučić je rekao da o tome ima i serija i filmova, te da je riječ o falsifikovanju istorije.

On je ponovio da bi Podgorica trebalo da razgovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Beogradu o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

"Ovde je u pitanju pokušaj napada na srpsku crkvu, ne na neku mitropoliju ili eparhiju, već na srpsku crkvu", rekao je Vučić.

Govoreći o novoizabranom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, Vučić je naveo da da od njega ne očekuje ništa i da ga jedino zanima položaj Srba u toj državi.

"Ne očekujem ništa i mene jedino zanima šta je to što oni mogu da urade za Srbe /koji tamo žive/ i šta mi to možemo da uradimo za Hrvate /u Srbiji/", naglasio je Vučić.

On je za Televiziju "Prva" potvrdio da je pozvan u Moskvu na obilježavanje 75 godina od velike pobjede u Drugom svjetskom ratu, te da je to velika čast i za njega i za Srbiju.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.