Predsjednik Srbije u Solunu

Vučić: Mi smo nezavisna zemlja ponosnih ljudi kojima niko ne upravlja 

  • 04.07.2018. 18:14

Nisu ni Amerinkanci, Evropljani, ni Rusi ni bilo ko, ti koji će da vode politiku Srbije, već politiku vode građani Srbije, poručio je danas u Solunu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tim riječima prokomentarisao ocjene dopisnika Komersanta Genadija Sisojeva da ni Zapad ni Rusija nisu zadovoljni kako je primljen predsjednik Ukrajine Petro Porošenko u Srbiji.

"Politiku Srbije vodi rukovodstvo koje biraju građani Srbije, mi smo nezavisna zemlja, ponosnih i dostojanstvenih ljudi. Imamo svoje interese i svoju politiku, a ne tuđu, nismo ničiji ni patuljak ni patrljak, da neko nama upravlja," rekao je Vučić.

Kako je dodao, njega ne može da pozove bilo ko iz SAD, EU ili bilo koje zemlje da mu zapovijeda šta će da uradi i upitao šta je nama Ukrajina ikada nažao učinila.

Srećan je, kaže, i zadovoljan tekstom Sisojeva, jer zaista niko drugi, zadovoljan ili ne, ne vodi politiku naše zemlje.

Vučić je doputovao danas poslije podne u Solun, gdje učestvuje na sedjnici Visokog savjeta za saradnju između Republike Srbije, Republike Grčke, Republike Bugarske i Rumunije, koja će biti održana u Solunu.

Kvadrilateralni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Republike Grčke Aleksisa Ciprasa, predsjednika Vlade Republike Bugarske Bojka Borisova i predsjednice Vlade Rumunije Vjorike Danćile biće, kako je najavljeno, najvećim dijelom posvećen infrastrukturnim projektima u cilju međusobnog povezivanja četiri zemlje i cijelog regiona.

Predsjednika Vučića i ostale visoke goste u Solunu dočekao je grčki premijer Cipras, uz veliko interesovanje novinara.

"Ovaj susret je odraz dinamizma u odnosima i neophodnosti da se prepreke savladavaju što je brže moguće. Zato sam zadovoljan što u ovom format imamo već četvrti put sastanak," rekao je Vučić i što nismo uvijek iskuljučivo vezani za prostor bivše Jugoslavije.

"Očekujem da razgovaramo o važnim bilateralnim, ali regionalnim i političkim pitanjima," naveo je predsjednik Srbije i dodao da će tema biti i infrastrukturna pitanja.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок