Predsjednik Srbije

Vučić: Razgovori u Tirani nisu bili jednostavni

  • 09.05.2019. 13:17

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je građanima Srbije i Republike Srpske 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom i najavio da će gosti na sutrašnjoj vojnoj paradi u Nišu biti predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Srpski narod je jedan od najstradalnijih naroda. Jedan od, svakako proporcionalno svom broju, pet najstradalnijih naroda u cijelom svijetu i u Prvom i u Drugom svjetskom ratu i ovo je za nas veliki dan uz Dan Evrope, koji je za nas takođe važan. Sutra ćemo pokazati da smo slobodarski narod i narod ponosan i dostojanstven koji brinući o svima u okruženju ume i te kako dobro da brine o sebi", rekao je Vučić.

On je u zajedničkim izjavama za medije sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Tirani rekao da se nada da oblaci sutra nad Nišom neće biti niski da bi, kako je rakao, poletjelo sve što treba da poleti, te da će se vidjeti do sada najsnažnija parada i poslati jasna poruka. 

Vučić je rekao da razgovori u Tirani nisu jednostavni i da se vode u složenom okruženju. 

"Nije lak ni jednostavan dan. Jasno je da ne idemo u neke mirnije i lakše vode, ali, šta možete, nekada dođu i ta, kako bi Gojko Đogo rekao, "vunena vremena", i gledate kako svoj narod i svoju zemlju da zaštitite", istakao je Vučić. 

On je rekao da su pokrenute mnoge teme, da su se čule brojne konfrontacije, ali da je zadovoljan što su Dodik i on otvoreno govorili. 

"Meni je danas bilo lakše jer sam sa Dodikom, mi smo onako leđa uz leđa mogli da štitimo interese Srbije i Srpske i to smo činili, čini mi se na otvoreniji i relaksiraniji način nego što je to bilo ranije. Ja sam rekao i prije neko veče i danas, mnogi nisu naučili da ovako otvoreno, promišljeno i relaksirano govorimo o svemu", rekao je predsjednik Srbije. 

Vučić je naveo da su zvaničnici iz Prištine, valjda misleći da su u Tirani kod kuće, pokušali da govore "nećemo na Kosmetu Republiku Srpsku", "nećemo dve Njemačke", "Hoćemo Ameriku". 

"I oko svega toga smo im rekli. Ne vrijedi. Možete da pozovete bilo koga. To je pitanje Srba i Albanaca. Mi to moramo da rješavamo. Nema toga ko može da natjera Srbiju da se ponaša suprotno svojim državnim i nacionalnim interesima", rekao je Vučić. 

Vučić je naglasio da je Albancima jasno poručio da ovo nije teatar i da svom narodu ne pričaju bajke o ujedinjenju. 

"Biće nam sve teže, ispoljene su i brojne tenzije oko BiH. Predsednik Dodik je štitio interese, naravno poštujući integritet zemlje iz koje dolazi, on je štitio interese Republike Srpske, i to narod u Republici Srpskoj, koji mu je dao legitimitet, treba da zna. Naše je da nastavimo da radimo", poručio je Vučić. 
 

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина