Vojska i policija

Vojna vježba "Zajednički udar" održana u Kraljevu

  • 27.06.2018. 20:34

''Od čuvanja slobode i nezavisnosti Srbije, i njenog prava da odlučuje o sebi, nema većeg i prečeg zadatka. To ste danas pokazali!''

Ovo je srpskim vojnicima i policajcima poručio Aleksandar Vučić nakon što je pogledao ''Zajednički udar'', pokaznu antiterorističku vježbu svih bezbjednosnih snaga Srbije. Vučić je poručio da su Srbi mnogo uložili u slobodu, životima je platili, i zato je ona – sveta. Opremljena vojska i policija su garant te slobode.

"Srbija danas nikoga ne ugrožava ali nikome neće da dozvoli, i to ste danas pokazali, ni da bude ugrožena niti da budu ugroženi pripadnici njenog naroda. Mi ne prijetimo nikome, spremni smo uvijek za kompromise, dijalog i mir, ali nismo spremni, ponavljam, i nećemo nikada prihvatiti nekakve nove oluje niti smo spremni za novi egzodus ili zločin nad Srbima. Nikome to nećemo dozvoliti", kazao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

To je ohrabrujuća poruka i za predsjednika Republike Srpske, koji je, uz državni vrh Srbije, prisustvovao vježbi. Čestitao je Vučiću, vojsci i policiji Srbije na pokazanoj sposobnosti da se odbrani bezbjednost zemlje od, kako je rekao, svih izazova koji mogu da se dese.

"To je za nas u RS važno jer nekoliko puta predsjednik je, u ovakvim prilikama, veoma važnim, Istakao da se Srbima više neće dešavati oluje i mi prepoznajemo jednu poruku za nas i našu bezbjednost u RS. Zato mi je drago što sam bio ovdje u prilici da posmatram, zajedno sa državnim rukovodstvom Srbije, ovu vježbu", kazao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Prikazano je rješavanje talačke situacije u objektima, motornim vozilima i neutralisanje terorističke grupe u zaposjednutim objektima. Sve to je, kako je rekao predsjednik Srbije, pokazalo da su jedinice spremne da reaguju u slučaju napada i zaustave svakoga ko misli da probleme danas treba rješavati nasiljem.

"Ni vi ni mi ništa preče od Srbije nemamo. Srbiju volimo više od svega i nizašta je nikome nećemo dati. Živjela Srbija. Živjela!", rekao je Vučić.

Vučić je obećao nastavak ulaganja u opremanje vojske i policije i podsjetio da su na današnjoj vježbi prisutni imali priliku da vide nove puške, šljemove, optoelektronske uređaje i vozila. Ove godine stiže i 14 najmodernijih lovaca četvrte generacije za ratno vazduhoplovstvo.

Тагови: