Ustavne promjene

VMRO-DPMNE traži prekid zasjedanja i hitno glasanje

  • 17.10.2018. 21:43

Poslanici opozicione VMRO-DPMNE, nakon tri dana zasjedanja u makedonskom Sobranju o predloženim ustavnim promjenama i Prespanskom sporazumu, koji je narod već odbacio na referendumu, poručuju da nema potrebe za daljom debatom i traže hitno glasanje o tome.

"Jednoglasno je potvrđen stav da ćemo glasati protiv ustavnih promjena", navodi VMRO-DPMNE. 

Vladajućoj koaliciji u Makedoniji za dvotrećinsku većinu u Sobranju, koja je neophodna za usvajanje ustavnih promjena, potrebno je 80 poslanika, odnosno devet više nego što ima u ovom sazivu, prenose mediji. 

Ovakav potez najveće opozicione stranke u Makedoniji uslijedio je svega dan nakon što je zvaničnik Stejt departmenta Ves Mičel pozvao lidera VMRO-DPMNE Hristijana Mickovskog da podrži ustavne promjene zarad evroatlantskih integracija. 

Makedonski premijer Zoran Zaev ranije je najavio da će, ukoliko parlament ne podrži sporazum sa Grčkom, raspisati vanredne parlamentarne izbore.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.