Vjetar pravi haos u Hrvatskoj: Diže krovove, ruši stabla

  • 05.02.2020. 16:33

Vjetar je otkinuo krov na poliklinici u Dubravi u Zagrebu pored auto-kuće Baotić danas oko 13 časova, javljaju hrvatski mediji.

"Gledali smo kad je vjetar počeo dizati krov i na svu sreću nikoga u to vrijeme nije bilo na parkiralištu. Neki vlasnici sad miču aute, ali za ove koji su ispod ne vidim koliko su oštećeni", reka je čitalac portala 24sata.hr.

Vatrogasci su javili da nema povrijeđenih.

Iz Javne vatrogasne jedinice Zagreb su javili da trenutno imaju puno intervencija po cijelom Zagrebu, od kojih su Maksimir, Žitnjak, Remetinec i Središće zbog uklanjanja stabla.

Danas u Zagrebu diva jak vjetar, a čak je i Kancelarija za hitne situacije poslala obavijest o opasnom vremenu.

"Prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda za Zagreb i zagrebačko područje najavljeni su olujni udari sjevernog vjetra, srednje brzine 40–55 km/h, s najjačim udarima od 55-105 km/h, koji mogu uzrokovati poremećaje u prometu, oštećenje konstrukcija, lomljenje i padanje grana. Sve gradske i sve hitne službe su u pripravnosti te će intervenisati prema potrebi, a građane molimo za dodatni oprez",  poručili su iz UHS-a.

Zagrebačko područje pod narančastim je upozorenjem Meteoalarma zbog jakog vjetra.

Vjetar radi probleme u cijeloj Hrvatskoj

Uz Zagreb jak vjetar je rušio stabla u Koprivnici i  Stubičkim toplicama.

"Išla sam na faks i nakon 15 minuta kad sam se vraćala je stablo bilo srušeno", rekla je jedna Koprivičanka.

Za sav saobraćaj je od 15 sati zatvoren dio autoputa A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a samo za putnička vozila otvorena je dionica Maslenica-Zaton Obrovački, javlja HAK.

Na autocesti A1, iz smjera Splita prema Zagrebu zbog bure se prevrnula prikolica, o čemu je policija dojavu dobila nekoliko minuta nakon 14 sati. Do saobraćajne nezgode došlo je kod vijadukta, kilometar prije tunela Sveti Rok.

Jedna čitateljka je javila da je u prolazu vidjela da je vozač sam izašao iz kabine kamiona.

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)