Ulcinj

Vjetar nosio crijep sa kuća i lomio drveća

13:07, 10.07.2019.
Thumbnail
Mini ciklon koji je zahvatio Ulcinj nanio je veliku štetu domaćinstvima i probleme na elektro-mreži, a u naseljima Liman, Pinješ i Meterizi jak vjetar nosio je crepove sa kuća i lomio drveće.

Priopadnici Službe zaštite i spasavanja jutros su krčili put od Ulcinja ka Adi Bojani od desetina oborenih stabala, prenose crnogorske Vijesti. 

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti rekao je da je većina priključnih puteva u naselju Štoju i dalje blokirana oborenim stablima, kao i neki prstupni putevi kućicama na Adi Bojani. 

"U Limanu jedna kuća je ostala bez krova, a u Đernama tri. Ispod Starog grada borovi su pali na tri automobila stranih registarskih oznaka i načinili veliku materijalnu štetu", naveo je Mehmeti. 

On je dodao da su u sinoćnom nevremenu štetu pretpjeli i zakupci kupališta, a da će uklanjanje oborenih stabala na Adi trajati najmanje dva dana. 

Zakupac kupališta "Đovani bič" Marko Škrelja rekao je da je pretrpio ogromnu štetu i naveo da je neupotrebljivo svih 350 suncobrana. 

"Na susjednoj "Kopakabani" uništeno je 600 suncobrana. Oko 30 odsto od 1.800 ležaljki na obje plaže više nisu upotrebljive, a vjetar je odnio i sunđere", rekao je Škrelja.

Veliko nevrijeme zahvatilo je sinoć i Bar.