Oluja u Hrvatskoj

Vjetar čupao stabla, poplave u Splitu

  • 28.07.2019. 18:02

Jak vjetar čupao je drveće na području Šibenika, a obilna kiša poplavila je ulice Splita i Imotskog, što je uzrokovalo saobraćajni kolaps.

Područje Šibensko-kninske županije danas je pogodilo olujno nevrijeme, vjetar je čupao drveće i obarao ga na saobraćajnice, javili su hrvatski mediji. 

Jaka kiša danas je poplavila Split i stvorila velike saobraćajne gužve. Saobraćajni kolaps je u centru grada, a kolone su na ulazima u grad, te na ulazu i izlazu iz trajektne luke. 

Iz pravca Podstrane formirale su se kilometarske kolone, a velika gužva je i u trajektnoj luci. 

Obilna kiša napravila je potop na ulicama Imotskog, gdje je za dva časa palo tridesetak litara kiše po kvadratnom metru. 

Jakog vjetra i obilne kiše danas je bilo i u Zagrebu. 

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda su za danas najavili nestabilno vrijeme, a za Jadran obilnije padavine. 

Prema meteorološkoj prognozi, grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom, najizglednije je u Dalmaciji, gdje može biti i pijavica. 

Za Istru i Kvarner danas je meteoalarm izdao crveno upozorenje, a niz žutih i narančastih za cijelu Hrvatsku. Crveno upozorenje upućuje na veoma opasne vremenske uslove. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.