Virus ušao u starački dom u Sloveniji

  • 05.07.2020. 17:45

Virus korona ušao je u starački dom u Vipavi gdje je zaraženo četvoro korisnika i petoro zaposlenih, zbog čega je ova ustanova zatvorena za posjetioce.

Direktor centra Martin Kopatin rekao je da je jedan od zaraženih korisnika na klinici za infektivne bolesti, gdje će biti prebačeni i ostali, a zaposleni su u karantinu.

Ovo je prvi slučaj korona virusa u jednom domu za stara lica posle kraja epidemije u Sloveniji, javili su slovenački mediji.

Gradonačelnik Vipave Goran Kodelja iznenađen je ovakvom situacijom budući da je ova opština prošla bez infekcije tokom proljeća.

U Sloveniji je, prema posljednjim podacima, virusom korona zaražena 21 osoba, a trenutno je 180 aktivnih slučajeva.

Slovenija je uvela oštrije za ulazak u zemlju, pa je danas putnicima na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom uručeno 290 naloga za odlazak u karantin zbog epidemije.

Većina naloga je uručena putnicima sa mjestom boravka u Sloveniji koji su se vraćali iz BiH.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.