Promjena pisma

Vijest koja je obradovala mnoge - Fejsbuk stranica Ministarstva prosvjete Crne Gore na ćirilici

  • 12.12.2020. 10:12

Crna Gora - Fejsbuk stranica Ministarstva prosvjete koju prati preko 20.000 ljudi je svoj naziv promijenila u Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta Crne Gore.

Naziv je u petak izmijenjen i iz latiničnog u ćrilično pismo, samo tri dana pošto je nova ministarka Vesna Bratić preuzela funkciju poslije izbora nove Vlade Crne Gore.

Iako je ćirilica Ustavom Crne Gore navedena kao jedno od dva ravnopravna pisma, u zvaničnoj upotrebi je bila veoma rijetko.

Ovim potezom, navedeni sektor u Vladi Crne Gore, stao je rame uz rame sa istim iz Republike Srpske i Srbije pitanju pisma.

MINISTARSTVO PROSVJETE, KULTURE, NAUKE I SPORTA VODI VESNA BRATIĆ

Ministarstvo prosvjete sada vodi Vesna Bratić, koja je do sada bila profesor na Filološkom i Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Diplomirala je engleski jezik, a postdiplomske studije završila je na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Dobitnica je SUSI stipendije američke vlade (Institut savremene američke književnosti) na Univerzitetu u Lujvilu i stipendije za bibliotečko istraživanje Instituta DŽ.F. Kenedi u Berlinu. Od januara 2020. glavni je urednik časopisa Filološkog fakulteta "Logos et litera". Član je najužeg koordinatorskog tima ERASMUS plus projekta REFLAME.

Nakon povlačenja Zdravka Krivokapića, koji je postao nosilac liste na izborima, a potom i premijer, izabrana je za predsjednika NVO "Ne damo Crnu Goru".

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.