Jovan Vučurević

Veliko interesovanje za peticiju za ukidanje odluke o priznanju Kosova

  • 16.09.2018. 15:48

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurević rekao je da je interesovanje građana za potpisivanje peticije o ukidanju odluke Vlade Crne Gore o priznanju Kosova veliko i da je to prilika da država sa sebe skine sramotu koju joj je nanijela aktuelna vlast.

"Građani pokazuju ogromno interesovanje za potpisivanje peticije o ukidanju odluke o priznanju lažne države Kosovo od strane Vlade Crne Gore i time jasno pokazuju šta misle o ovom ničim izazvanom i nepotrebnom potezu", istakao je Vučurović u pisanoj izjavi. 

Prema njegovim riječima, činjenica je da je odluka Vlade Crne Gore o priznanju Kosova donesena protivno volji ogromne većine građana, "što je priznao i crnogorski premijer Duško Marković". 

"Ta odluka je najbolji dokaz da Crna Gora nije demokratska država. Zamislite tu demokratski izabranu vladu i predsjednika neke razvijene zapadne države da donosi odluke suprotne volji većine građana", rekao je Vučurović. 

Najmanje, smatra on, što Crna Gora može da učini, ne toliko za Srbiju koliko za sebe, je da povuče odluku o priznanju lažne države Kosovo. 

U DF-u se nadaju da u Skupštini ima i više od 25 poslanika koji su odani Crnoj Gori i njenoj tradiciji čiji se temelji nalaze u kosovskom zavjetu.