Uspjela da otkrije napadača

Užas: Mučki ubijen starac, supruga mu pretučena čekićem za meso

10:27, 25.01.2019.
Izvor: 24sata
Thumbnail
Žena (87) oblivena krvlju nekako je smogla snage i došla do prvog komšije zatražiti pomoć.

Komšijama je navodno rekla ko ih je napao, pa je policiji uveliko bilo olakšano hvatanje počinioca.

U splitskoj bolnici i dalje se bore za život 87-godišnjakinje kojoj je sinoć u stanu na Širini u Solinu neko nanio za život opasne povrede glave, a 92-godišnjeg muškarca ubio.

Policija je sinoć saopštila da su dojavu dobili oko 19 sati i da su nakon dolaska na mjesto događaja u stanu pronašli mrtvog 92- godišnjaka i teško povrijeđenu 87- godišnjakinju.

Teško povrijeđena starica je vozilom Hitne pomoći prebačena u KBC Split, u stanu je započeo uviđaj, a policija je privela osumnjičenog muškarca.

Zamjenik županijskog državnog pravobranilaštva sinoć je tokom uviđaja zatražio obdukciju 92- godišnjaka, te je započelo kriminalističko istraživanje.

O tom slučaju jutros nema službenih informacija iz splitske policije u kojoj kažu da će, zbog velikog interesovanja javnosti, tokom dana medije izvijestiti o novim detaljima, piše 24sata.hr.

Neslužbeno se saznaje da je čekićem za meso 92- godišnjak na smrt pretučen, a 87-godišnjakinja oblivena krvlju nekako je smogla snage i došla do prvog komšije zatražiti pomoć.

Navodno rekla ko ih je napao, pa je nakon dolaska hitne pomoći i policije, uveliko bilo olakšano hvatanje počinioca.