Miodrag Linta

Ustaštvo temelj današnje Hrvatske

  • 10.06.2019. 17:04

Predsjednik Saveza Srba u regionu Miodrag Linta ocijenio je da su tragična smrt istaknutog člana srpske zajednice u Hrvatskoj Radoja Petkovića i fizički napad na Srbe na Braču potvrda da je ustaštvo temelj današnje Hrvatske i normalna pojava u hrvatskom društvu.

"Jasno je da državni vrh Hrvatske, ne samo da prećutno toleriše, već i podržava otvoreni proces rehabilitacije ustaštva i genocidne NDH", naveo je Linta. 

On je upozorio da nadležni hrvatski državni organi - policija, tužilaštva i sudovi, ne čine ništa da se hiljade sličnih antisrpskih događaja i manifestacija kvalifikuju kao zločini iz mržnje, saopšteno je iz Saveza Srba u regionu. 

Prema njegovim riječima, nadležni hrvatski organi ne čine ništa ni da organizatori i izvršioci tih teških krivičnih djela budu osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne. 

https://www.atvbl.com/vijesti/region/nakon-premlacivanja-preminuo-radoje-petkovic-clan-srpske-zajednice-u-hrvatskoj-10-6

Radoje Petković (63), istaknuti član srpske zajednice u Hrvatskoj i dugogodišnji član Samostalne demokratske srpske stranke, preminuo je nakon višednevne kome u koju je pao nakon što ga je 24. aprila brutalno premlatio Ilija Glavić, osumnjičen za zločine nad Srbima u BiH.