Rijeka 

Ustaše nastavile sa uništavanjem plakata SDSS-a

  • 19.05.2019. 16:24

Ustaško slovo "U" i poruke mržnje upućene Srbima ispisane su na predizbornom plakatu Samostalne demokratske srpske stranke u Rijeci, kojim su se u kampanji za evropske izbore zahvalili vandalima što su uništavajući plakate pokazali kako je biti Srbin u Hrvatskoj.

Na plakatu, na kojem se nalazi predsjednik SDSS Milorad Pupovac, napisano je slovo "U", ćirilica je išarana, a pored piše "Ustaše Vežica" i "Ubi Srbina", prenose hrvatski mediji. 

Riječ je plakatu kojim je SDSS zahvalio svima što su uništavali njihove plakate u okviru predizborne kampanje za izbore za Evropski parlament i tako ponudili odgovor na jedan od slogana "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj". 

"Hvala vam što se uništavali plakate. Bili ste dio naše kampanje", poručili su iz SDSS-a, s tim da je "Hvala vam" napisano na ćirilici. 

SDSS-ovi plakati danima su uništavani širom Hrvatske, a počinioci ni u jednom slučaju nisu pronađeni.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.