Dubrovnik

Ustaše nagovorile djecu da oštete srpske registarske oznake

14:41, 17.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U dubrovačkom naselju Nova Mokošica nekoliko maloljetnika oštetilo je registarske oznake tri automobila iz Srbije, jer su im roditelji rekli kako je riječ o "zločestim autima", pišu dubrovački mediji.

Oštećene su beogradske i somborske registarske oznake, koje su prethodno skinute sa parkiranih vozila, o čemu je upoznata i policija, ali, za sada, nema zvanične reakcije i informacije da li su roditelji ovih maloljetnika pozvani na ispitivanje u policiju. 

Mediji u Dubrovniku pišu da su registarske oznake oštetila djeca, ali da se ne može sa sigurnošću govoriti da li su ih ona i skinula sa vozila. 

"Kada im je jedna osoba prišla i pitala ih zbog čega to rade, maloljetnici su odgovorili kako im je `tata rekao da su to zločesti auti`", navode mediji. 

Dubrovčani na društvenim mrežama i u komentarima na lokalnim portalima osuđuju ovakvo ponašanje maloljetnika i njihovih roditelja. 

Na području Dubrovnika i ranije su nepoznati počinioci ekserima oštetili vozila sa srpskim registarskim oznakama, te na njih lijepili naljepnice različitog sadržaja.