Demokratski front

Uprava škole lažima zataškava napade na učenike srpske nacionalnosti

  • 29.06.2019. 14:02

Demokratski front /DF/ saopštio je da uprava Osnovne škole "Dragiša Ivanović" u Podgorici lažima pokušala da zataška incident u ovoj obrazovnoj ustanovi, gdje su učenici srpske nacionalnosti bili izloženi verbalnim i fizičkim napadima.

"Za incident u Osnovnoj školi `Dragiša Ivanović` u Podgorici važno je pronaći prave krivce, a to nije jedno dijete, nego uprava škole koja, umjesto da je rješavala, pokušala je čak i lažima da zataška ovaj incident", navode iz DF-a. 

Iz ovog opozicionog saveza ističu da je sve što se danas dešava srpskom narodu u Crnoj Gori rezultat antisrpske i rasističke politike crnogorske vlasti, koju su usvojili i sprovode poslušnici u prosvjeti, prije svega direktori i uprave škola, podržani i od Ministarstva prosvjete. 

DF ukazuje da je škola vaspitna ustanova i kada se njena uprava koristi neistinama i podmetanjima, onda to šalje lošu poruku, ne samo njenim đacima, nego i čitavoj zajednici. 

Iz ovog saveza navode da je uprava škole dobila nalog da preko tužilaštva napadne redakciju prosrpskog portala "IN4S", koji je prvi u javnosti razotkrio aferu "Koverta" i pokazao kako je vlast došla do pobjede na referendumu o nezavsnosti 2006. godine. 

"Dakle, problem u vezi sa šovinističkim ispadom jednog djeteta koristi se samo kao izgovor za obračun sa redakcijom `IN4S` zbog raskrinkavanja kriminalne hobotnice koja upravlja Crnom Gorom", navode iz DF-a. 

U OŠ "Dragiša Ivanović" u Podgorici učenici srpske nacionalnosti izloženi su verbalnim i fizičkim napadima, ali na to još nisu reagovali ni nastavni kadar, niti uprava škole, kao ni nadležne inspekcije i resorna ministarstva, prenio je juče portal "IN4S". 

Portal prenosi da je verbalne i fizičke napade vršila učenica osmog razreda, koja je između ostalog, ispred zbornice pjevala ustašku pjesmu "Čavoglave", dijelila letke na kojima je pisalo "Marš, Srbi, napolje. CG upravljaju Hrvati", stavljala nož pod grlo drugoj učenici, te pesnicama i nogama napala još četiri učenika.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок