Skandal uoči Krstovdana

Ulcinjska vlast zabranila liturgiju na ostacima pravoslavnog hrama

  • 26.09.2018. 18:23

Opštinske vlasti u Ulcinju zabranile su sveštenicima Mitropolije crnogorsko-primorske da liturgiju sutra, na Krstovdan, služe u Starom gradu na ostacima pravoslavnog Hrama presvete Bogorodice, pa će bogosluženje biti obavljeno u ulcinjskom Sabornom hramu, naveo je protojerej Siniša Smiljić u dopisu vjernicima.

On je pozvao vjerni narod da ne reaguje burno, već da u miru pokušaju da riješe ovaj problem kod nadležnih institucija. 

"Draga braćo i sestre, opština Ulcinj je zabranila bogosluženje sutra na Krstovdan, u Starom gradu. Bogosluženje će biti obavljeno u Sabornom hramu u 9.00 časova. Molimo vas da se ne dižu nikakve tenzije u vezi sa ovom odlukom jer ćemo narednih dana pravnim putem pokušati da riješimo problem kod nadležnih institucija, za ubuduće. Snaga ne leži u sili već u smirenju i trpljenju", napisao je Smiljić. 

Grupa Albanaca pokušala je 7. jula, na Ivanjdan, da spriječi služenje liturgije na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču, kod Ulcinja. 

Okupljene Albance tada je predvodio Hadžija Sulejmani, odbornik Demokratske partije ulcinjske vladajuće koalicije koji se lično konfrontirao Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, ne dozvoljavajući da služba bude održana.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)