Zaplijenjeno oružje i municija

Uhapšeno dvoje Cetinjana zbog planiranja ubistva

  • 08.06.2018. 21:51

Crnogorska policija uhapsila je danas muškarca čiji su inicijali I.J. (35) i ženu čiji su inicijali N.V.(26), oboje sa Cetinja, zbog sumnje da su planirali ubistvo pripadnika organizovane kriminalne grupe, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Ova lica osumnjičena su da su u sobi hotela "Grand" na Cetinju sakrili automatsku pušku, silikonske maske, municiju, prigušivač i eksploziv u namjeri da ih upotrijebe da bi ubili pripadnika organizovane kriminalne grupe. 

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su 19. maja u 20.45 časova u jednoj sobi hotela `Grand` na Cetinju pronašli i oduzeli automatsku pušku `hekler i koh`, prigušivač, 150 komada municije kalibra devet milimetara, eksploziv i dvije silikonske maske za lice. Ovi predmeti nalazili su se u dva ranca", navodi se u saopštenju. 

Crnogorska policija navodi da su ova lica uhapšena danas nakon niza operativnih radnji policijskih službenika Cetinje i drugih organizacionih jedinica Uprave policije, te vještačenja izvršenih u forenzičkom centru. 

Osumnjičeni su zadržani u policijskim prostorijama, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu. 

Тагови: