Izazivanje panike

Uhapšeni novinari zbog vijesti o eksploziji u rezidenciji Mila Đukanovića

  • 13.01.2020. 08:01

Glavnom uredniku IN4S Gojku Raičeviću i Draženu Živkoviću, glavnom uredniku portala Borba, određen je pritvor, nakon informativnog razgovora Osnovnom državnom tužilaštvu, zbog vijesti koje je objavljena, da je u Vili Gorica došlo do eksplozije. 

Iz Uprave policije je saopšteno da su Živković i Raičević lišeni slobode zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

- D.Ž. je kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba", počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti  u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije. Takođe, G.R. je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala "IN4S", izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu "IN4S". Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku", saopšteno je iz Uprave policije.

Osnovni tužilac Biljana Medenica odredila je pritvor Raičeviću i Živkoviću, a saslušanje je kod sudije za istrage Osnovnog suda u Podgorici danas u 9 sati.

Kako se navodi na sajtu IN4S, ostaje  nejasno, zbog čega je određeno zadržavanje Raičeviću i Živkoviću, kada nije nastupila nikava panika, kao i činjenica da je objavljeno saopštenje Uprave policije, koja je dematnovala da je riječ o eskploziji, već je navedeno da se radi o elektro kvaru.

- Ovo je po svemu sudeći očigledna koordinacija neformalnih centara moći, policije i tužilaštva u namjeri da se Gojko Raičević i Dražen Živković, i portali IN4S i Borba eliminišu sa medijske scene - navodi se na portalu IN4S.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина