Zagreb

Uhapšena trojica kradljivaca auta, kod jednog pronađeno 28,5 kilograma droge

  • Извор: АТВ
  • 15.09.2021. 17:38

Policija u Zagrebu prijavila je trojicu muškaraca starosti 41, 44 i 49 godina za krađe dva Land Rovera i jednog BMW-a, dok je kod jednog od njih tokom kriminalističkog istraživanja pronađeno 28,5 kilograma marihuane namijenjene preprodaji.

Policija sumnja da su 41-godišnjak i 49-godišnjak krajem 2020. godine iz podzemne garaže u Bužanovoj ulici ukrali BMW u vlasništvu 32-godišnjakinje na koji su montirali nepripadajuće švajcarske registarske oznake.

Ukradeni BMW je pronađen dva dana kasnije prilikom granične kontrole u Županji te je vraćen vlasnici, dodala je policija.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 41-godišnjak, s još jednim nepoznatim pomagačem, u julu 2019. u Bezdanskoj ulici ukrao Land Rover kojim su se potom dali u bijeg.  

Uz to, potvrđena je sumnja da su 41-godišnjak i 44-godišnjak ukrali početkom septembra u Reljkovićevoj ulici Land Rover varaždinskih oznaka u vlasništvu 58-godišnjaka.

Oba Land Rovera pronađena su na području Zagreba nekoliko dana nakon otuđenja, dodala je policija.

Policajci su tokom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda, pretražili stan 49-godišnjaka u Novom Zagrebu u kojem su pronašli 28.5 kilograma marihuane pakirane u 28 paketa.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv trojice je podnesen poseban izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu, s time da je 49-godišnjak predat pritvorskom nadzorniku, dok se za 41-godišnjakom i 44-godišnjakom intenzivno traga.