Potraga za nestalim

Uhapšen monah zbog tragedije na Skadarskom jezeru

  • 04.02.2019. 11:02

Monah manastira Vranjina uhapšen je zbog tragedije na Skadarskom jezeru, gdje se prevrnuo čamac i utopilo četvoro ljudi, od kojih je jedno tijelo nađeno, a za tri osobe se i dalje traga.

Svešteno lice čiji su inicijali G.K. /43/ iz Zrenjanina angažovano u manastiru Vranjina uhapsili su pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica zbog sumnje da je počinilo krivična djela teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. 

"G.K. je juče oko 15.00 časova u rukavcu rijeke Morača i Skadarskog jezera upravljao čamcem u kojem se nalazilo osam lica bez propisane opreme - prsluka, a koji se usljed vremenskih neprilika prevrnuo kod mjesta Vranjina iz pravca Manastira prema obali. Tom prilikom smrtno je stradala J.K čije je tijelo pronađeno, dok se za R.K, maloljetnom N.K. i D.V. traga", saopšteno je iz crnogorske Uprave policije. 

G.K. će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu. 

U potrazi za tri nestale osobe angažovani su svi potrebni kapaciteti nadležnih službi, među kojima i Uprave policije, a od jutros i ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Podgorice. 

Iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ saopšteno je da će u potragu za nestalim biti uključena i plovna jedinica Uprave policije, a, ako meteorološki uslovi dozvole, ponovo će biti angažovan i helikopter MUP-a. 

U jučerašnjoj nesreći na Skadarskom jezeru, kada se zbog nevremena prevrnuo brodić, smrtno su stradale četiri osobe. 

Radojica Rašović, koji je bio na istom plovilu, rekao je novinarima da su se utopili tročlana porodica iz Zete i jedan Podgoričanin. 

Rašović je rekao da su se utopili otac, majka i kćerka, te momak iz Kuča koji je pokušao da ih spasi, prenose crnogorski mediji. 

"Oni su mogli da se spasu, ali je majka pokušavala da spasi dijete, pa se i ona udavila. Otac je stradao dok je pokušavao da njih spasi, a i momak koji je im priskočio u pomoć", ispričao je Rašović. 

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм