Trovanje u Rijeci

Učenici za ručak dobili čorbu punu crva

16:32, 06.03.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
U riječkoj Osnovnoj školi "Dolac" djeci su za ručak dali tjesteninu sa crvima.

Alarmirano je osoblje, ručak je prekinut, ali za neke školarce je već bilo prekasno.

Neki roditelji posvjedočili su da su djeca primejtila crve u tjestenini, a neki tvrde da su djeca po dolasku kući povraćala i žalila se na bolove u stomaku. Djeca su se inače nisu bila zadovoljna hranom u produženom boravku u OŠ "Dolac" i dešavalo se i ranije da imaju problema sa varenjem poslije obroka u boravku.

Roditeljima se škola izvinila i priznala incident:

"U čorbi od pasulja i ječma sa suvim mesom pronađeni su crvi. Škola je odmah pozvali Nastavni zavod za javno zdravstvo koji je uzeo uzorak hrane na ispitivanje. Škola je takođe obavjestila i dobavljača, kompaniju "Blato 1902. d.d."  koja će dati obeštećenje. Istraga je u toku, a o nalazu će roditelji biti pravovremeno obavješteni. Duboko se izvinjavamo zbog ovog nemilog događaja", poručili su roditeljima iz Osnovne škole "Dolac".

Roditelji djece međutim nisu zadovoljni reakcijom škole i zatražili su da se odmah raskine ugovor sa dobavljačem hrane.

"Pitamo se koliko još puta djeca moraju da povraćaju i da se razboljevaju da bi reakcija bila jedina razumna – istoga trenutka prekinuti saradnju sa konobom Blato! Govoriti o obeštećenju ručka ovde je podjednako alarmantno kao što je i naći crva u hrani.

O kakvom obeštećenju govorimo kada je zdravlje djece ugroženo? Ovo su situacije koje ne traže toleranciju i razumjevanje već odlučnu i urgentnu reakciju škole, nadzornih i pravnih institucija", poručili su, između ostalog, u svom saopštenju nezadovoljni roditelji.