Hrvatska

Ubio ženu jer nije htjela da ima odnose s njim pa je bacio u septičku jamu

  • Извор: 24сата.хр
  • 23.09.2021. 10:21

Ubio sam je jer mi je došla "žuta minuta", ali nisam ju maltretirao, prijetio joj da ću je ubiti niti ju tukao niti je ranije zlostavljao psihički i fizički, rekao je na suđenju Zoran Buila (51), iz Petrovaca kraj Vukovara.

Ženu je ubio nožem nakon što mu je rekla da više neće imati polne odnose s njim. Nepravosnažno su ga osudili na 34 godine zatvora.

Nakon ubistva tijelo je zamotao u dvije deke oblijepljene selotejp trakom. Mislio je da iskopa rupu u dvorištu ali je sve bilo tvrdo te ju je stavio u kolica i ubacio u septičku jamu koja se nalazi u dvorištu.

Nakon nedjelju dana išao je da vidi šta se događa i ugledao je da  tijelo pluta. Razmišljao je, rekao je, šta da napravi i tada je u vidio jednu šipku kojom je gurao tijelo dole, zatim zatvorio poklopac, stavio mrežicu da zečevi ne bi upali unutra i stavio salonit ploče.

Slao je poruke da zavara trag

Nakon toga je odlazio motorom u Jankovce i Vukovar i sam je sebi slao poruke umjesto nje jer su je tražila djeca, a nije znao šta da im kaže, zašto se javlja njemu, a ne javlja njima. Tako je znao ponekad u kafiću sjediti i slati poruke kao da ih je ona poslala, a o tome nije nikome ništa govorio, pa ni svojim sinovima. 

Zbog ubistva iz bezobzirne osvete Buila je na Županijskom sudu u Vukovaru nepravosnažno osuđen na 34 godine zatvora.

"On je zapravo priznao počinjenje krivičnog djela, a kao razloge zašto je to učinio naveo je da mu je supruga uskraćivala seksualne odnose, odnosno otvoreno mu je rekla da s njim ne želi imati seksualne odnose, nije obavljala kućanske poslove kako je on smatrao da bi ona trebala obavljati, već je bila samo na internetu ili bi izbivala iz kuće", navelo je sudsko vijeće u presudi.

S vremenom se to nakupljalo da bi ga kritične zgode, prema njegovim riječima, supruga napala žaračem koji joj je oteo iz ruke, a potom je tri puta ubo nožem u tijelo. Nadalje u svojoj odbrani je naveo da je ostavio nož u tijelu, popio kafu, zapalio cigaretu i razmišljao o tome šta mu je dalje činiti.

Takođe odbranom optuženog u dijelu u kojem on priznaje počinjenje krivičnog djela potvrđuju i materijalni dokazi, zapisnik o uviđaju, zapisnik o obdukciji, sudsko medicinsko vještačenje koje sud u cjelosti prihvata jer njihova vjerodostojnost ničim nije dovedena u pitanje.

"Optuženi je bio svjestan počinjenja krivičnog djela i htio je njegovo počinjenje, a njegova uračunljivost kako je to vještak naveo bila je bitno smanjena. Kod izricanja presude sud je od olakšavajućih okolnosti imao u vidu da je Buila do sada neosuđivan i da je bio bitno smanjeno uračunljiv, dok je kao otežavajuću okolnost  imao u vidu način na koji je optuženi pokušao prikriti počinjenje krivičnog djela, bacio je mrtvo tijelo svoje supruge u septičku jamu i svima koji su pitali gdje je ona odgovarao je da ne zna, a vrlo dobro je znao", navelo je sudsko vijeće u obrazloženju nepravosnažne presude.

Uvjeravao je sud da je sama kriva što ju je ubio

"Iako je optuženi u svojoj odbrani rekao da se kaje zbog učinjenog njegovo kajanje sud nije uzeo kao olakšavajuću okolnost jer je u svojoj odbrani, u dijelu u kojem je govorio o razlozima zašto je ubio svoju suprugu, zapravo loše govorio o njoj pokušavajući uvjeriti sud da je ona kriva zbog tog što ju je ubio. Na primjer, naveo je da ona tog trenutka nije bila u kući do svega toga ne bi došlo, da je imala ljubavnike, da nije brinula o kući i da mu je zbog svega toga došla  'žuta minuta' pa ju je zbog toga ubio. Imajući u vidu navedeno sud smatra da će izrečenom kaznom biti ostvarena svrha generalne i specijalne prevencije", zaključilo je sudsko vijeće, prenosi "24sata.hr".

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.