Komšije šokirane

Ubio majku pa presudio sebi

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 19.11.2021. 22:04

Nezapamćena tragedija otkrivena je jutros u Slatini Svedruškoj nadomak Krapine kada su u porodičnoj kući pronađena dva tijela.

Policajci PU krapinsko-zagorske ušli oko 10.30 sati u porodičnu kuću, i utvrđeno je da je riječ o ubistvu i samoubistvu koje se dogodilo između 17 sati prekjuče i juče oko 11 sati.

Prema prikupljenim informacijama i izuzetim tragovima, otkriveno je da je 56-godišnjak iz vatrenog oružja koje je držao bez dozvole, ubio 75-godišnjakinju nakon čega je iz istog oružja presudio i sebi.

Njihova tijela prevezena su na Zavod na sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se obavila obdukcija.

"Postupano je po prijavi, po kojoj su pripadnici JVP Krapina i policijski službenici PU krapinsko-zagorske ušli u porodičnu kuću u Slatini Svedruškoj, nakon čega je obavljena provjera",  kažu iz zagorske policije.

Kako pišu hrvatski mediji, 56-godišnji muškarac i njegova 75-godišnja majka u toj kući živjeli su sami nakon smrti oca. A oružje je upravo, govore nam mještani, ostalo od njegovog pokojnog oca kao uspomena iz lovačkih dana.

Iz lokalne prodavnice su prvi posumnjali da se nešto dogodilo jer niko od njih dvoje nije svraćao par dana, a kad je jutros na vrata pokucao jedan od susjeda da izvidi situaciju i je li sve u redu, vrata su bila zaključana i niko mu nije otvarao.

"Nismo ih viđali dva dana pa smo pomislili da se možda nisu otrovali plinom. No, kad su policija i vatrogasci provalili u kuću jutros, imali su šta vidjeti. Nije odmah bilo jasno je li ubistvo i samoubistvo ili dvostruko ubistvo. Cijeli dan su po kući skupljali dokaze, razgovarali sa svima u selu. Zaprepašćeni smo",  kaže jedna mještanka.

Drugi mještanin kaže da su svi ostali šokirani informacijom da njihovih komšija više nema.

"Bili su dobri ljudi. Oboje vrlo vrijedni i radišni. Nisu imali novčanih problema barem koliko je nama poznato. No on je bio bolestan. Borio se sa visokim šećerom, dijabetes ga je doveo do ruba, noću je znao jesti pa se mučio i s kilažom, a nedavno mu je i amputiran prst. Njegova se majka jako plašila za njegovo zdravlje, ali nikome nije jasno zašto je ovo učinio", otkrio je drugi komšija dodajući da je jedan od susjeda prije dva dana čuo pucnje, međutim, nije ih povezao sa zločinom.

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије