Britanac

U Zagrebu napravio sobu za silovanje i namamio Slovakinju

  • 29.01.2020. 08:32

Britanac je Slovakinju namamio u stan koji je bio pun katanaca i spravica, remenja i kablova, a opremio ga je i kamerama, te joj prijetio da je neće pustiti ako ne bude poslušna.

Četiri i po sata trajala je tortura, prije nego što ga je uspjela nagovoriti da izađu u restoran. Tamo je od jedne doktorice zatražila pomoć.

Britanac (49) nepravosnažno je na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na dvije godine zatvora zbog silovanja. Sve se odvijalo sredinom jula prošle godine u unajmljenom stanu na području Zagreba. Svoju žrtvu upoznao je putem interneta preko agencije za upoznavanja. Nakon što su stupili u kontakt, nagovorio ju je da dođe u Zagreb u stan koji je iznajmio dan ranije.

Prije njenog dolaska u stanu je postavio kamere, a na policama na vidljivom mjestu ostavio kožno remenje, kablove, katance i metalne hvataljke, za koje je žrtva rekla da su izgledale kao hirurška kliješta.

Nakon što je po dogovoru doputovala u Zagreb, odveo ju je u stan u kojemu je pripremio razna sredstva za vezivanje.

Kad ih je žrtva primijetila i uplašila se te ga pitala što će mu to, rekao joj je da ga neke djevojke ne slušaju pa ih mora vezati.

Zaprijetio joj je da je neće dva dana pustiti iz stana ako ne bude poslušna. Dao joj je i dva papira s uputama za koje joj je rekao da su pravila ponašanja kojih se mora pridržavati.

Navodno je već napustio zemlju

Vidjevši da misli ozbiljno, uhvatila ju je panika te ga je počela moliti da je pusti. On ju je čvrsto uhvatio za podlakticu i zaključao vrata kako ne bi mogla izaći. Uzalud je plakala i preklinjala, nije se smilovao. Naredio joj je da se smiri i tražio da imaju spolni odnos. Uprkos protivljenju i plakanju, dirao ju je po genitalijama i gurao prste u njezinu vaginu.

U kaznu će mu se uračunati i oko mjesec dana koliko je proveo u istražnom zatvoru nakon uhićenja. Iako su ga uredno pozvali, optuženik se nije pojavio na izricanju presude. Navodno je već napustio zemlju.

Prema presudi na koju stranke imaju pravo žalbe, mora platiti i sudske troškove u iznosu od ukupno 21.058 kuna. U to su uračunati troškovi vještačenja, zastupanje advokata po službenoj dužnosti, sudski paušal i troškovi tumača, koji su prevodili iskaze svjedoka.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!