Plaže Ovčice

U Splitu napadnut mladi par iz Srbije, tuklo ih više ljudi

  • 12.06.2021.14:01

Splitsko-dalmatinska policija objavila je kako je sinoć pola sata iza ponoći napadnut mladi par iz Srbije.

Policija je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na području plaže Ovčice. Nekoliko nepoznatih osoba fizički je napalo dvoje stranih državljana iz Srbije, 25-godišnjeg muškarca i 26-godišnju ženu.

Policija je izašla na lice mjesta gdje su prošali dvije žrtve napada.

Kako saznaje Index, djevojka nije imala vidljive povrede, a mladić je odbio ljekarsku pomoć. Policajci su na njemu vidjeli masnice i ogrebotine, ali zahvalio im je i rekao da mu pomoć nije potrebna.

Na istoj plaži, dan ranije, 40 minuta iza ponoći dogodio se još jedan fizički sukob. Potukli su se 23-godišnji Francuz i 23-godišnji hrvatski državljanin, a Francuz je Hrvata, kako navodi Slobodna Dalmacija, udario flašom u glavu. Policija navodi kako je nakon ljekarske obrade utvrđeno kako su obojica zadobila lakše tjelesne povrede. I za taj slučaj je pokrenuto kriminalističko istraživanje.

U Splitu se dogodio još jedan napad, a stradali su Rus i Ukrajinac. Kako piše Slobodna, huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, napali košarkaše, budući da su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije. Policija je otkrila i krivično prijavila maloljetnika, koji je odranije poznat policiji po nasilništvu, zbog krivičnog djela izazivanja nereda iz mržnje, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Policija sumnja kako je napad bio organizovan. Ukrajinac je zadobio lakše tjelesne povrede, a Rus nije povrijeđen.