Knin

Zaboravio sina ostaviti u vrtiću: U pritvoru otac dječaka koji je preminuo u automobilu

  • 09.06.2021. 16:50

Ocu petogodišnjeg dječaka, koji je preminuo u zaključanom automobilu u Kninu, određen je pritvor, a osumnjičen je da je grubo zanemario roditeljsku dužnost i tako prouzrokovao smrt sina.

Iz policije su naveli da je kriminalističkom istragom nad muškarcem /34/ utvrđeno da je osumnjičeni 8. juna u jutarnjim časovima neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost, te time prouzrokovao njegovu smrt.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu Županijskom tužilaštvu u Šibeniku, predat pritvorskom nadzorniku. Na teret mu je stavljeno zanemarivanje i zloupotreba dječijih prava sa smrtnom posljedicom.

Petogodišnji dječak preminuo je juče popodne u zaključanom vozilu u Kninu. Tijelo dječaka pronađeno je na parkiralištu u Jovićevoj ulici.

Prema navodima hrvatskih medija, otac, majka i dječak su juče ujutro od kuće krenuli automobilom. Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebalo da mališana odveze u vrtić.

Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dječaka koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu. Parkirao je vozilo na parkiralištu i otišao u kasarnu.

Dječak je ostao zaključan na zadnjem sjedištu automobila, a temperatura je u Kninu bila iznad 28 stepeni Celzijusovih u hladu. Da dječak nije stigao u vrtić otkriveno je tek kada je majka došla po njega oko 15.00 časova.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.