Bjelovar

U požaru su poginuli najbolji prijatelji: Mijenjao se za smjenu kako bi bio na toj zabavi

  • 06.06.2021. 21:02

Velika tragedija zavila je juče ujutro cijeli Bjelovar u crno. Požar koji je buknuo u vikendici u bjelovarskom prigradskom naselju Puričani zauvijek je ugasio dva mlada života, piše Mojportal.hr.

Strdali su Luka M. (26) i Mario P. (27) iz Bjelovara, koji su kolege i nerazdvojni prijatelji

- Dobili smo dojavu u 5.13 sati od Centra 112 o požaru vikendice u Puričanima. Dolaskom ekipe na mjesto događaja, zatečena je vikendica u razbuktaloj fazi. Pregledom objekta pronađene su dvije smrtno stradale osobe - kazao je komandir Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara Davor Đalog.

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske rekli su da uviđajem rukovodi zamjenica Županijskog Državnog advokata Larisa Kerekeš, uz stručnu pomoć vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" i bjelovarskih policajaca. Uzrok požara nije još utvrđen.

Veliki prijatelji

Stradali mladići bili su dugogodišnji prijatelji, koji su zajedno pohađali Turističko-ugostiteljsku prehrambenu školu u Bjelovaru.

Osim toga, Luka i Mario radili su u istoj firmi. Jedan od smrtno stradalih mladića mijenjao za smjenu kako bi mogao doći na zabavu u Puričanima.

Na druženju u Puričanima je, osim njih dvojice, bilo još desetak ljudi, koji su se nakon završetka uputili svojim kućama. Dvojica tragično stradalih prijatelja imali su namjeru prespavati u vikendici i ujutro sve počistiti. Komšije kažu da se tokom večeri čula muzika te kako je društvo bilo veselo, a atmosfera je bila više nego pozitivna.

- Sjedio sam na svojoj terasi i slušao muziku koju su puštali, jer je bila baš dobra. Negdje oko ponoći sam zaspao, a jutros nisam mogao vjerovati što sam čuo. Prestrašno. Teško mi je pričati - kazao je Davor Kudumija, komšija koji živi nedaleko od vikendice u bjelovarskom prigradskom naselju Puričani u kojoj je izbio požar.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић