U istočnoj Hercegovini nema oboljelih od virusa korona

  • 18.03.2020. 19:21

U istočnoj Hercegovini nema oboljelih od virusa korona. Na području Trebinja u samoizolaciji je oko 170 osoba. Štabovi za vanredne situacije pažljivi sve prate i stalno zasjedaju. Trebinjski je danas uveo i novu mjeru.

"Da svi privrednici koji dolaze iz gradova gdje je registrovan korona virus od  sada pa na dalje neće moći da obavljaju poslove u Trebinju koji se mogu odložiti za neki drugi period jer smo primjetili da određen broj privrednika dolazi iz nama susjednih gradova i opština u kojima je evidentiran taj slučaj i procijena je da bi trebali to da zaustavimo trenutno", kaže gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić.

Dezinfekcija se vrši na svakom koraku u Trebinju, uključili su se i članovi Crvenog krsta. Pune ruke posla imaju komunalni inspektori ali i pripadnici Policijske uprave Trebinje.

"S obzirom da smo u proteklom periodu bili svjedoci da određena lica nisu poštovala svoja rješenja o samoizolaciji tako da su samo u tom smjeru kontrole usmjerene da se vide da li su neka lica koja bi trebala biti u samoizolaciji da li se nalaze na ulici i na taj način možda nesvjesno doprinose širenju korona virusa", kaže portparol PU Trebinje, Jovana Cvijetić.

Najbolje je ostati kući poručuju hercegovački čelnici, savjetuju da je dobro boraviti i na selu dok ne prođe ova situacija. Gradonačelnik Trebinja poručio je rukovodiocima institucija ali i privatnicima da sami organizuju radnike te da na prvo mjesto stave zdravlje ljudi.