Potvrdio ministar

U Hrvatskoj vojsci još tri vojnika pozitivna na drogu

  • Извор: СРНА
  • 28.07.2021. 11:45

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić rekao je danas da su još tri pripadnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu, od kojih je jedan radio na obezbjeđivanju visokih vojnih i državnih zvaničnika.

Podsjetio je da je početkom jula kod četiri vojnika utvrđena prisutnost droge u organizmu, te da je ukupno do sada testirano oko 30 pripadnika u kasarnama u Splitu, Pločama, Udbini, Delnicama, Vinkovcima i Velikoj Gorici.

Banožić je rekao da su četvorica vojnika iz Komande za specijalne snage bili pozitivni na kokain, dok je jedan od vojnika kod koga je utvrđeno da je konzumirao drogu pripadnik Vojne policije.

Ministar je uoči sjednice užega kabineta Vlade saopštio da Vojna policija provodi vanredne kontrole na osnovu Zakona o suzbijanju zlopotrebe droga, te da će testiranja biti nastavljena.

Kaže da u Hrvatskoj vojsci postoji nulta stopa tolerancije na prisutnost droge, te najavio jaču kontrolu i mjere kako bi se ovi slučajevi sveli na minimum i zaštitio ugled vojske.

- Ovo što je izašlo u javnost nije na korist i čast Hrvatskoj vojsci - rekao je ministar.

On je naveo da Vojna policija i dalje sprovodi istragu u slučajevima nedavnih samoubistava pripadnika Hrvatske vojske, dodajući da ni jedan od njih nije povezan sa vojnom službom.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.