Grom udario u plinsku bocu

U Hrvatskoj tokom nevremena povrijeđeno troje Nijemaca

  • 03.08.2019. 14:01

Snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, grmljavinom i pljuskovima, a na trenutke i kišnom zavjesom, pogodilo je sinoć skoro cijelu Hrvatsku.

U Kampu Spačeka u Samoboru troje ljudi iz Njemačke je povrijeđeno nakon udara groma u plinsku bocu.

Dvije osobe su lakše, a jedna je teže povrijeđena.

Samoborska hitna pomoć prevezla ih je u Vinogradsku bolnicu, gdje su zbrinuti i van su životne opasnosti, prenio je portal Index.hr.

Na srednjedalmatinskom dijelu Jadranskog mora jaki udari vjetra izmedu 22 i 24 sata dostizali su brzinu i od 40 čvorova, što je stvaralo velike talase koji su nasukavali plovila, rekli su u Pomorskom meteorološkom centru Split.

Nacionalna centrala za traganje i spasavanje na moru primila je oko 130 dojava o nasukavanju plovila, a te su dojave uglavnom stizale od osoba na tim plovilima ili očevidaca, ali nema informacija o povrijeđenima ili nastradalima, rekao je dežurni u toj centrali.

Na splitskom i solinskom području vjetar je lomio i čupao stabla koja su padala po ulicama, a na više mjesta su stabla padala na parkirana vozila i oštetila ih, rekli su u centru 112 u Splitu.

Dodali su da su na više mjesta od siline vjetra padali na tlo i električni stubovi, a na trogirskom području privremeno je nestajalo i struje.

Nevrijeme je, na trenutke i s kišnom zavjesom, pogodilo oko 19 i Istru.

Jaki grmljavinski pljuskovi zabilježeni su duž cijele zapadne obale, a ubrzo su zahvatili gotovo cijelo poluostrvo.

Za Istru i Kvarner juče je izdat narandžasti meteoalarm.

Snažno nevrijeme zahvatilo je juče poslijepodne i Zagreb.

Premda je trajalo kratko, šteta je znatna.

Vatrogasci su imali 11 intervencija zbog srušenih stabala na putevima.

U Dugavama je na glavnu saobraćajnicu u naselju pao i stub javne rasvjete, dok su u Folnegovićevu naselju u padu stabla oštećena dva automobila, javio je HRT, prenio je Index.hr.

Тагови: