Borovo

U grobu pronašli arsenal oružja

16:06, 24.05.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Na groblju u Borovu u četvrtak je, prilikom otvaranja grobnice osobe preminule 1945. godine, pronađena veća količina oružja.

U grobnici je bilo od kalašnjikova i bombi do raketnog bacača i plastičnog eksploziva, prenosi Hina.

Navodi se da je oružje pronađeno na dubini od 20 do 75 centimetara, a policiju je o pronalasku oružja obavjestio radnik komunalne firme.

Thumbnail

U grobnici su pronađena četiri kalašnjikova, tri poluautomatske puške, dvije puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, pola kilograma plastičnog eksploziva, tri protivoklopne mine, devet upaljača za protivoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko hiljada komada različite municije, uređaj za otkrivanje radioaktivnosti i više komada šaržera za automatske i poluautomatske puške.

Thumbnail

Navodi se da je hrvatska policija saopštila da će pronađeno oružje biti uništeno i da je o pronalasku obavešteno Državno tužilaštvo u Vukovaru.

Thumbnail

Iz policije podsećaju da je i dalje u toku preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija" u kojoj se bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili municija može predati bez straha od ikakve sankcije.

Thumbnail